Taitei de casa, pentru supa

de Criss in Paste, 13 Ian 2012 | 10150 vizualizari

 

Am facut taietei pentru supa si am pozat si etapele asa ca va arat cum ii fac eu. O metoda destul de primitiva, avand in vedere ca acum sunt diverse "scule" care intind si taie taieteii in toate formele si dimensiunile.
Nu e mare filozofie, doar ca ia ceva timp. La un ou se pu 2 linguri cu varf de faina alba de calitate superioara 000.

 

INGREDIENTE

  • -2 oua
  • -4 linguri faina
  • -putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa, pentru supa:

Se face un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e cazul, se mai adauga putina faina pana cand aluatul capata consistenta dorita, dupa care se trece la etapa urmatoare, se intinde foaia. Eu neavand o "scula" performanta, am intins cu facaletul.

Foaia trebuie intinsa bine sa iasa taieteii subtiri si frumosi. Am taiat aluatul intins in dreptunghiuri mici pentru a se putea intinde mai bine. Se lasa fasiile sa se usuce putin, insa atentie, nu trebuie sa fie prea uscate pentru ca nu se mai pot taia ci se sfarama.
Se taie patratele (nu e obligatoriu insa eu le-am taiat pentru ca nu-mi place sa fie foarte lungi taieteii).

Dupa care se taie cu masina (una veche, nu prea are fatza de blog dar n-am alta). Se lasa taieteii taiati sa se usuce pe masa de lucru, eu din lipsa de spatiu, dupa ce s-au uscat putin i-am pus pe un platou. Dupa cum se poate vedea, masinaria mea antica nu taie foarte bine astfel ca se intampla sa fie lipiti cate doi taietei, dar nimeni nu s-a plans vreodata de asta. In plus, sunt mult mai buni, nu se compara cu cei din magazin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa, pentru supa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

marcela1979 1

14.01.2012, 10:48

arata foarte bine si sunt gustosi

Criss 1

14.01.2012, 15:41

Multumesc dragelor.

Carmen_g 1

15.01.2012, 12:00

Si eu tot asa fac taiteii, si sunt atat de buuuni... Nu as renunta la ei, pentru taiteii din comert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa